TOP

CROWDFUNDING! Je mag ook niks meer zeggen

HALLOOO! Het moment is dan eindelijk daar! Ik ga een verjaardagskalender uitgeven met alle kralenwerken met seksistische teksten erop!

De crowdfunding via Voordekunst is van start gegaan. Klik HIER om naar de pagina te gaan!

Het is nu de kunst om vóór 1 november 3200 euro bij elkaar te crowdfunden, dit is het startbedrag wat ik nodig heb om de eerste batch kalenders te laten drukken en de vormgever te betalen. Op de pagina van Voordekunst lees je alles over hoe het crowdfunden verder in z’n werk gaat, maar hier alvast het ‘waarom’:

 

Je mag ook niks meer zeggen, de verjaardagskalender!

‘Je mag ook niks meer zeggen’ is de ultieme verjaardagskalender voor kunstliefhebbers, met elke maand een ander kunstwerk met een seksistische, botte uitspraak. Niet zo boos kijken, het was maar een grapje! Hij bedoelde het vast niet zo, stel je niet zo aan, vroeger kon dat gewoon. Ben je ongesteld, of zo? Je zal er zelf wel om gevraagd hebben.

Oftewel: je mag ook niks meer zeggen!

Mijn naam is Joyce Overheul, en ik ben kunstenaar. Ik ga dus een verjaardagskalender uitgeven, en jij kan me daarbij helpen!

Over mijn werk

Mijn kunstwerken gaan vaak over onderwerpen als seksisme, ongelijkheid en feminisme en daar heb ik dan ook een serie kralenwerken van gemaakt. Ik werk veel met oude technieken zoals handwerken, omdat dat vroeger veel als ‘vrouwenhobby’ werd gezien in plaats van serieuze kunst. En natuurlijk ook omdat ik dat gewoon leuk vind om te doen.

….Kralenwerken? Waarom moet dat op een kalender?

Ik heb een serie kralenwerken gemaakt met teksten die vrouwen vaak te horen krijgen als ze wangedrag aankaarten. Het was maar een grapje, je mag ook niks meer zeggen, hij bedoelde het vast niet zo… Er is bijna geen één vrouw die die teksten nog nooit te horen heeft gekregen.

Eén van de dingen die ik vaak hoorde als deze werken ergens tentoongesteld werden, is dat mensen ze graag op hun wc wilde ophangen. Maar ze zijn kostbaar om te maken, en door het gebruiktemateriaal zijn ze ook niet zo geschikt voor de sanitaire omgeving. Ook zijn ze voor de gemiddelde persoon een beetje duur om aan te schaffen, gezien ze van kostbare materialen zijn gemaakt en het gemiddeld 70 uur duurt om er ééntje te maken.

Ik zoek altijd naar manieren om mijn kunst, hoe duur het soms ook kan zijn, toegankelijk te maken voor een groot publiek. En toen dacht ik, wat hang je op je wc… een verjaardagskalender! Op deze manier heb je voor een vriendelijke prijs elke maand een ander kralenwerk waar je tegenaan kan kijken. En je weet meteen wanneer iedereen jarig is. Mijn verjaardag staat er uiteraard ook op. Naast mijn verjaardag, staan er ook verjaardagen op van meer dan 50 noemenswaardige vrouwen die iets belangrijks hebben gedaan. Achter op elk maandblad staat er een stukje over elke vrouw uitgelicht. Zo is de kalender niet alleen leuk en grappig, maar heeft ‘ie ook nog een educatief tintje!

Crowdfunding, met korting!

Ik ben nu bezig met deze crowdfunding om een verjaardagskalender te kunnen uitgeven. Via deze crowdfunding wil ik je de mogelijkheid geven om in de voorverkoop de kalender aan te schaffen met korting, voor maar 22 euro per stuk! Op deze manier kan ik goed inschatten hoeveel kalenders ik uiteindelijk wil laten drukken. De prijs van de kalender is inclusief verzendkosten. Het formaat van de kalender is A4.

De kalender wordt volledig uitgegeven in eigen beheer, en de vormgeving is gedaan door kunstenares Airco Caravan. Het geld wat ik ophaal met de verkoop van deze kalender, wil ik gebruiken om weer heel veel nieuwe kunstwerken van te kunnen maken.

De kalender is gedrukt op FSC-gekeurd papier en de kralenkoorden zijn in elkaar gezet in mijn eigen atelier in Utrecht.