TOP

Rondje Singel Utrecht: guided tours 10 & 11 september 2022

Om te vieren dat de Utrechtse Singel eindelijk klaar is, is er het evenement Rondje Singel. In en om de Singel is er in het weekend van 10 en 11 september van alles te doen.

Op zaterdag 10 en zondag 11 september kan je rondleidingen volgen langs van 5 B’s van de Singel: Bruggen, Bebouwing, Bomen, Beelden en Bijzonderheden. Als onderdeel van de rondleiding kom je ook langs het standbeeld van Truus van Lier. Ik ben zelf ter plekke aanwezig om een toelichting op het monument en het maakproces van zo’n beeld te geven.

 

Klik hier voor meer informatie en om te reserveren voor de tour: https://rondjesingelutrecht.nl/2022/rondje-singel/116/rondleiding-de-vijf-bs

 

Info tekst van de website:

In samenwerking met de gemeente Utrecht biedt Gilde Utrecht op 10 en 11 september een aantal wandelingen aan langs de in 2020 opnieuw geopende singel. De wandelingen starten elk uur vanaf 11.00 – de laatste wandeling vertrekt om 16.00 uur. De wandelingen zullen elk een andere invalshoek hebben en duren ongeveer anderhalf uur.

Op 10 september om 14.00 uur start een wandeling onder leiding van Gildegids Aart de Veer. Deze wandeling staat in het teken van de vijf B’s (bruggen, bebouwing, bomen, beelden en andere bijzonderheden) die te vinden zijn in het park en langs de singel. Je wandelt van de Stadskamer richting Ledig Erf.

Ontmoet tijdens deze wandeling ook de kunstenaar van het nieuwe Truus van Lier monument. Joyce Overheul (1989) is een Utrechtse conceptuele kunstenaar. Ze studeerde in 2012 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkt sindsdien als beeldend kunstenaar. Ze maakt kunst over politieke onderwerpen als vrouwenrechten, feminisme, emancipatie, en ongelijkheid.