TOP

‘Het ergste moet nog komen’, group show @ Galerie Larik, Utrecht

Opening 23 dec. vanaf 17:00.
“Het ergste moet nog komen”

Een expositie bij Galerie Larik waarin 9 kunstenaars verschillende maatschappelijke thema’s op een humoristische of tegendraadse manier wegen en bevragen. Lachen toch?

Als je iets aan de kaak wil stellen kan je gaan drammen, schreeuwen of je vastplakken. Maar je kan je boodschap ook op een andere manier aan het daglicht brengen. In deze expositie onderzoeken we hoe de kracht van humor of de verbeelding ons kan helpen om de juiste toon te vinden om mensen te raken.

Of het nu het feminisme, seksisme, internetgebruik, regelgeving, kunst of een ander thema is, tijdens deze expositie worden zeer krachtige statements gemaakt die je zelf mag ontdekken. Tijdens de expositie verandert de galerie in een speelplek voor volwassenen, is er een artisttalk, Knutselclubbing XXL en een optreden. Maar geen zorgen, dan moet het ergste nog komen…

Curator en deelnemend kunstenaar Joyce Overheul selecteerde voor deze expositie werk van Maarten Bel, Daantje Bons, Elias Cafmeyer (B), Jeroen Jongeleen, Niels Post & Petra van Noort, Jip van den Toorn en Careless Stitcher.
Joyce Overheul: “Ik zie humor als methode om een gesprek mee op gang te krijgen, om te ontwapenen en een ludieke manier om ergens een bom onder te kunnen leggen.”