TOP

Coming up: Paltz Biënnale, Soest

In 2022 gaan de kunstenaars Elias Cafmeyer, Elise ‘t Hart, Bram Kuypers, Heidi Linck, Ole Nieling, Paul Segers / Unlimited Dream Company, Joyce Overheul en Peter Zegveld de uitdaging aan en maken een nieuw, tijdelijk werk speciaal voor deze locatie. De kunstenaars worden vrijgelaten om het thema ’Jump the Fence’ op eigen wijze vorm te geven en zoeken daarmee de grenzen op tussen natuur en kunst en tussen maker en publiek.

 

Thema ‘Jump the Fence’

‘Jump the Fence’ is te lezen als een pamflet, een oproep om op te staan voor verandering. ‘The fence’ kan de gevestigde macht zijn of je eigen schaduw, groot of klein. Anderzijds kan de andere kant van het hek ook nieuwsgierigheid, verlangen of zelfs gretigheid opwekken om een nieuwe wereld te willen ontdekken.

Het thema ‘Jump the Fence’ is gekozen omdat het de kunstenaars veel ruimte biedt. Het is bovendien een actief thema dat associaties oproept met spel en/of activisme en refereert zowel aan maatschappelijke als persoonlijke onderwerpen.

Actuele maatschappelijke thema’s dringen zich bij het horen van het thema op, zoals de wereldwijde vluchtelingenproblematiek, maar ook kan het overwinnen van barrières op een persoonlijk vlak mentaal worden opgevat. Zoals het overkomen van psychologische, innerlijke of denkbeeldige zaken.

Daarnaast biedt het thema een lichtere connotatie, zoals de mogelijkheid om eindelijk eens een privaat landgoed te mogen betreden en te kunnen ‘gluren bij de buren.’